Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџет за 2015 година

Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страница.

Социјална карта на општина Струмица

Во првите шест месеци од годинава решени се 608 проблеми на граѓаните преку „Систем 48“

Општинскиот сервис за пријавување на комунални проблеми „Систем 48“ континуирано се потврдува како вистински партнер на граѓаните преку кој се решаваат нивните проблеми. Само во првите шест месеци, односно, во периодот јануари - јуни 2017 година, преку „Систем 48“ биле решени 608 проблеми од вкупно 702 пријавени. Останатите 94 се проследени до надлежните служби бидејќи за нивно решавање било потребно подолго време од времето за решавање преку овој  општински сервис. Најголем број од пријавите доставени до „Систем 48“ се од областа на уличното осветлување 420, од областа на собирање смет 94, водовод и канализација 97, паркови и зеленило 78, општински инспекцисли служби 5, улици, патишта и тротоари 6 и контакт оператор 2.Од општинскиот сервис „Систем 48“ има се заблагодаруваат на граѓаните за довербата и користењето на неговите услуги и истовремено апелираат за навремено пријавување на бесплатниот телефонски број 080014848, за да можат општинските служби во предвидениот рок да интервенираат и да ги решаваат пријавените проблеми.

 

© 2005-2017 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544