Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Јавен оглас за доделување на компостери

 Центарот за развој на Југоисточен плански регион, во рамките на проектот “Размислуваме за компостирање – посветени на одржување на органскиот синџир” бр. на проектот CB006.1.11.013 кој се имплементира во соработка со Асоцијацијата на Југозападни Општини Р. Бугарија, објавува јавен оглас за доделување на 400 компостери во Југоисточниот регион каде припаѓаат општините: Богданци, Босилово, Валандово, Василево, Гевгелија, Дојран, Конче, Ново Село, Радовиш и Струмица.

 

Право на учество имаат сите граѓани кои ги исполнуваат следните услови:

  • Кандидатот да биде жител на една од погоре наведените 10 општини на Југоисточниот регион;
  • Живеалиштето на кандидатот да биде во куќа;

Потребни документи за пријавување се:

  1. Пријавен лист кој може да го превземат на следниот линк: http://www.rdc.mk/southeastregion или во просториите на Општина Струмица (Дом на АРМ) со адреса:Благој Јанков Мучето бр. 37 и  Центарот за развој на ЈИПР на  ул. Боро Џони Бр.10, Струмица како и во просториите на секоја од општините во Југоисточниот регион.
  2. Копија од лична карта/пасош;
  3. Копија од имотен лист (за луѓето кои живеат во град).

Пополнетите пријави и дополнителните документи може да се испратат електронски на  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  или истите да ги достават во просториите на Општина Струмица (Дом на АРМ) со адреса:Благој Јанков Мучето бр. 37 како и во просториите на  Центарот за развој на Југоисточен плански регион со адреса: ул. Боро Џони Бр.10, Струмица најдоцна до 20.08.2017 година.

Изборот на кандидати кои ќе добијат компостер ќе биде по принципот прв пријавен – прв услужен, односно по редослед на пријавување.

За дополнителни информации контактирајте го следното лице:

Томислав Андреев – Општина Струмица - одделение за заштита на животната средина

Тел:075-395-914

Е-мејл:ТThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Маја Дончева – Центар за развој на Југоисточниот плански регион

Тел: 071 251 205

Е-мејл: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544