Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Јавен повик за граѓански организации за поднесување предлог проекти во рамки на регионалната програма за локална демократија во Западен балкан (ReLOaD)

undp logoeu logoРегионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD) е финансирана од Европската унија и ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во шест земји/територии од Западен Балкан. Проектот ќе трае до јануари 2020 година и ќе има за цел јакнење на партиципативната демократија и процесите за интеграција на земјите од Западен Балкан во Европската Унија преку јакнење на граѓанското општество за негово активно учество во процесот на донесување одлуки.
Целосниот текст од објавата и останатата документација може да ги симнете од линковите во продолжение:
 
1. Објава на јавниот повик - Струмица (doc) - линк
2. Aнекс 1 - Предлог проект (docx) - линк
3. Анекс 2 - Предлог буџет (xlsx) - линк
4. Анекс 3 - Логичка рамка (doc) - линк
5. Анекс 4 - План на активности и видливост (doc) - линк
6. Анекс 5 - Формулар со административни податоци (doc) - линк
7. Анекс 6 - Формулар со финансиски податоци (docx) - линк
8. Анекс 7 - Изјава за подобност (docx) - линк
9. Анекс 8 - Изјава за двојно финансирање (docx) - линк
10. Анекс 9 - Листа за проверка (doc) - линк
11. Анекс 10 - Насоки (doc) - линк
12. Најчести недоследности од минатиот јавен повик (docx) - линк
13. ЧПП_mk (docx) - линк
© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544