Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Се уништува тревата во поројот „Крушевска Република“

DSC 6018

Како и секоја претходна, така и оваа година, јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ во континуитет ги чисти пороите во градот. По комплетното собирање на разновидниот отпад и детално чистење на поројот „Крушевска Република“, денеска, денеска се вршеше прскање на истиот со препарат против сите видови треви и корови.

Целта на оваа традиционална активност е искоренување на тревата со што покрај естетскиот изглед се подобрува и неговата функција, односно, се овозможува нормален проток на водата при врнежи од дожд. Од „Комуналец“ апелираат до граѓаните кои живеат покрај овој порој, својот отпад да го фрлаат на места определени за него, а не во поројот, навика од која што тешко се ослободуваат.

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544