Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Министерот за локална самоуправа Фазлиу ја посети општина Струмица

Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу, со своите соработници, денеска, ја посети општина Струмица. Тој на вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов, му ја честиташе 73 – годишнината од ослободувањето на Струмица посакувајќи продолжување на успешниот развој на Општината.

На средбата која што се одржа во кабинетот на Костадинов, а на која присуствуваа и државниот секретар во министерството за локална самоуправа Кирил Парталов и претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов, се разговараше и на актуелни теми од функционирањето на локалната самоуправа.

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544