Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Започна одбележувањето на Детската недела во Струмица

Во организација на домот за деца и млади „Благој Мучето“, а со поддршка на општина Струмица започна одбележувањето на Детската недела во Струмица, која годинава се одржува под мотото „Во нашиот свет сите сме еднакви“. Првата активност од одбележувањето беше цртањето во природа кое што се реализираше пред домот на АРМ во кое учествуваа ученици од основните општински училишта.

Според информациите од Светлана Мазгалоска Вучетиќ од домот за деца и млади „Благој Мучето“, одбележувањето на Детската недела ќе продолжи со приемот на првачињата во Детската организација на шестти октомври во Центарот за култура „Антон Панов“, а ќе биде распишан литературен и ликовен конкурс на тема „Во нашиот свет сите сме еднакви“.

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544