Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Општина Струмица обезбеди лични и образовни асистенти на ученици со попреченост вклучени во редовниот образовен процес

Општина Струмица оваа година по втор пат ја покажува својата силна заложба кога се работи за ученици со попреченост вклучени во редовниот процес. Според вршителот на должноста градоначалник Костадин Костадинов, од 2 октомври 2017 во 4 основни и 2 средни училишта во општина Струмица продолжи спроведувањето на минатогодишниот пилот проектот „Лични и образовни асистенти на ученици со попреченост вклучени во редовниот образовен процес“.

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544