Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Градоначалникот Јаневски на средби со граѓаните во Баница, Вељуса и Водоча

Во рамките на подготовките за буџетот за наредната 2018 година, а почитувајќи ги потребите на граѓаните на општина Струмица, градоначалникот Јаневски ги продолжи средбите со граѓаните од населените места. Со својот тим, синоќа одржа средби со граѓаните од населените места Баница, Вељуса и Водоча. На средбите се разговараше за актуелните проблеми и се даваа предлози за програмите на општина Струмица за буџетската 2018 година. Собирите со граѓаните продолжуваат и вечерва. Во населеното место Добрејци, собирот ќе започне во 18 часот, а во 20 часот собирот во населеното место Просениково и двата ќе се одржат во просториите на училиштето.

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544