Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Градоначалникот Јаневски на Форумот на тема „Децентрализацијата повторно во фокус“ во Струга

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, учествува на Форумот „Децентрализацијата повторно во фокус“ кој што се одржува во Струга. Форумот се одржува во организација на УНДП, во рамките на проектот „Подобрување на општинското управување“, финансиски поддржан од страна на Европската Унија, а присуствуваат градоначалници, претставници на министерството за локална самоуправа, ЕУ и УНДП. Присутните ги поздрави и за значењето на децентрализацијата зборуваше претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев. Целта на Форумот е да се отвори дијалог меѓу централната и локалните власти во функција на подобрување на општинското управување.

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544