Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Општина Струмица ќе ја зајакнува работата на Советот

Градоначалникот Коста Јаневски и претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски, денеска, потпишаа Меморандум за разбирање во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети – фаза на имплементација“ финансиран од Швајцарската Влада, а во имплементација на УНДП.

Струмица е една од шестте избрани општини чии советници ќе добијат обука и поддршка со цел да овозможат буџетите на општината да се планираат и трошат во насока на очекувањата на жителите, а за таа цел ќе добијат и грантови во висина од 50.000 швајцарски франци. Општина Струмица секогаш е отворена за обуки и нови вештини кои ќе ги зајакнуваат нејзинте капацитети, а се со цел обезбедување поквалитетни услуги за граѓаните, бидејќи нивните потреби се нејзин приоритет.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544