Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Во Струмица се одржа работилница „ЕУ за тебе“

Струмица денеска беше домаќин на кампањата на делегацијата на Европската унија „ЕУ за тебе“. Во големата сала на домот на АРМ се одржа работилница за механизмите и финансиската поддршка од ЕУ, на која Никола Бертолини, раководител за соработка при делегацијата на Европската унија, ги презентираше можностите за финансирање од европските фондови на локалната власт, граѓанските организации, бизнисмените и земјоделците во следните три години. На работилницата присуствуваше и градоначалникот Коста Јаневски. Струмица е на врвот на општините по искористувањето на средства од европските фондови и понатаму ќе ги користи сите свои капацитети за реализација на проекти со европски пари кои што ќе бидат во интерес на граѓаните.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544