Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Општина Струмица ги известува граѓаните дека барања за легализација на објекти можат да се поднесат и во сабота и понеделник

На 31 декември 2018 година (понеделник) завршува рокот за поднесување нови барања за легализација на бесправно изградени објекти. Со цел да им излезе во пресрет на граѓаните кои што не успеале досега да достават барања, општина Струмица ги известува дека архивата на Секторот за урбанизам, комунални работи и градежно земјиште ќе работи и во сабота (29.12.2018 година) од 8 до 16 часот, а во понеделник (31.12.2018) ќе работи со вообичаеното работно време од 8 до 16 часот. Барања можат да се пратат и по пошта заклучно со 31.12.2018 година. Барањата на граѓаните треба да бидат комплетирани со комплетна документација.
© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544