Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџет за 2015 година

Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страница.

Социјална карта на општина Струмица

ГРАДОНАЧАЛНИК

Костадин Костадинов, вршител на должност, градоначалник на општина СтрумицаКостадин Костадинов е роден 1990 година во Струмица. Основното образование го завршил во основното општинско училиште „Видое Подгорец“, а средно образование во приватното средно училиште „Јахја Кемал“ во Скопје. Дипломирал на факултетот за економски науки на ФОН универзитетот.
Од 2013 до 2017 година член е на Советот на општина Струмица. Во јануари 2017 година е именуван за заменик градоначалник на општина Струмица, а од февруари 2017 година ја врши функцијата вршител на должноста градоначалник на општина Струмица.

Од 2011 година е претседател на Локалниот клуб на Социјалдемократската младина на Македонија - Струмица, а беше и портпарол на Општинската организација на СДСМ.

Од 2009 до 2012 година е менаџер за продажба  во фирмата „ФАНИ- СКОПСКО ПИВО“ во Струмица, а од 2009 до 2013 година сопственик на фирмата „Интер метал мет“.

© 2005-2017 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544