Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Програма за урбанизација


Програма за изработка на урбанистички планови на подрачјето на општина струмица за 2012 година.

PROGRAMA_UP2012.PDF
[превземи]Programa2012_gradeznozemjiste_rm.pdf
[превземи]

 

Програма за изработка на урбанистички планови на подрачјето на општина струмица за 2011 година.

PROGRAMA_UP2011.PDF
[превземи]

 

Програма за изработка на урбанистички планови на подрачјето на општина струмица за 2010 година.

PROGRAMA_UP2010.PDF
[превземи]


Програма за изработка на урбанистички планови на подрачјето на општина струмица за 2009 година.

PROGRAMA_UP2009.PDF
[превземи]


Програма за изработка на урбанистички планови на подрачјето на општина струмица за 2008 година.

PROGRAMA_UP2008.PDF
[превземи]


Иницијативи од граѓани за измени во постојните и
донесување на нови Урбанистички планови


Согласно со позитивните законски прописи урбанистичкото планирање е транспарентен процес во кој е пожелно да има поголема вклученост на граѓаните.

Формулар за измена на постојните и донесување на нови урбанистички планови.


INICIJATIVA.PDF
[превземи]

За да можете да ги читате документите потребно е да имате инсталирано Adobe Acrobat Reader. Доколку немате инсталирано, истиот можете да го превземете од официјалната веб страна на Adobe.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544