Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Еко проекти

Реализирани проекти за 2012 година Одд. За заштита на Животната Средина


realizirani_ekoproekti_2012.pdf
[превземи]

 

 

 

Реализирани проекти за 2011 година Одд. За заштита на Животната Средина


realizirani_ekoproekti_2011.pdf
[превземи]

 

 

 

 

Екологијата во Општина Струмица и климатските промени
Група ученици од II година при СОУ „Јане Сандански“ и предметниот наставник Невенка Стојанова испратија неколку есеи напишани на англиски јазик на тема Екологијата во Општина Струмица и климатските промени:


01. Climate Changes and the Greenhouse Effect
Made by: Natasha Lazarova

[превземи]

02. The Day of the Tree
Made by: Vaska Bojadzi and Marija Stojkova

[превземи]

03. Ecology in Our Town
Made by: Gligor Tasev Zorica Chavkova and Dimitar Cekov

[превземи]

04. Water Monitoring
Made by: Katerina Stanislevik

[превземи]

05. What To Do
Made by: Natasha Lazarova

[превземи]

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544