Од втори мај ќе започне запишувањето на ученици во прво одделение PDF Печати Е-пошта
Вторник, 25 Април 2017 14:46

Одделението за образование при општина Струмица, согласно Законот за основно образование и Законот за просветна инспекција, ги известува  родителите дека во месец мај ќе се врши упис на ученици во прво одделение за учебната 2017/18 година во сите општински основни училишта.Запишувањето  во прво одделение е задолжително за сите деца  кои   ќе наполнат 6 години до крајот на календарската 2017 година.

 
Костадинов:Општина Струмица има професионален однос кон искористувањето на средствата од ЕУ фондовите PDF Печати Е-пошта
Вторник, 25 Април 2017 13:20

Во рамките на реализацијата на проектот „Бизнис Мрежа С-К-К“, финансиран од ЕУ преку ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција 2007-2013, денеска, во хотелот „Сириус“ започна четиридневна обука на тема „Косме и Хоризонт 2020”. Учесниците на обуката ги поздрави вршителот на должноста градоначалникот на општина Струмица, Костадин Костадинов.

 
Костадинов и општинската администрација им ја дадоа својата поддршка на лицата со посебни потреби PDF Печати Е-пошта
Вторник, 25 Април 2017 13:18

Вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов и денеска ја потврди својата поддршка на лицата со посебни потреби. Тој се потпиша и ја поддржа граѓанската иницијатива за законски измени со кои треба да им се подобрат условите за живот на лицата со посебни потреби на пунктот кој е поставен пред библиотеката „Благој Јанков Мучето“ во Струмица. Освен Костадинов, за иницијативата се потпишаа и претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов и членови на истиот, директори на општински јавни претпријатија и општинската администрација. Пунктот за собирање потписи пред библиотеката ќе биде отворен до 17 часот.

 
Од 25 до 28 април ќе се одржи последната обука на проектот „Бизнис мрежа С-К-К“ PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 24 Април 2017 13:56

Во рамките на реализацијата на проектот „Бизнис Мрежа С-К-К“, финансиран од ЕУ преку ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција 2007-2013, во периодот од 25 до 28 април во хотелот „Сириус“ во Струмица ќе се одржи четиридневна обука на тема „Косме и Хоризонт 2020”. Свое обраќање на почетокот на обуката ќе има и вршителот на должноста градоначалникот на општина Струмица, Костадин Костадинов.

 
Во вчерашната акција од поројот „Крушевска Република“ подигнати 98 метри кубни отпад PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 24 Април 2017 12:15

Генералното чистење на поројот „Крушевска Република“ продолжи и во текот на вчерашниот ден, а во рамките на акцијата „За чиста струмичка пролет“. Според информациите од Бранко Горѓиев раководител на работната единица „Чистота“ при Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ на потегот од мостот на улицата „Младинска“ до спојот со улицата „5-ти ноември“ подигнати се 98 метри кубни разновиден отпад.

 
Општина Струмица со три основни училишта вклучена во проектот „Инклузија на децата што се надвор од училиштата во образовниот систем“ PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 24 Април 2017 10:11

Општинските основни училишта „Маршал Тито“ од Струмица, „Никола Вапцаров“ од Струмица и „Маршал Тито“ од Муртино, се вклучени во нов проект кој се реализира во организација на Министерството за образование и наука, во соработка со Детската Фондација Песталоци и Македонскиот центар за граѓанско образование од Скопје.

 
«ПочетокПред12345678910СледноКрај»

Страница 1 од 15
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 42 урбана единица 5 во Струмица линк


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 30 урбана единица 4 во Струмица линк


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 14 урбана единица 2 во Струмица линк


сите огласи...


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор