Димитар Џорлев од ООУ „Видое Подгорец“ освои бронзен медал на меѓународен математички натпревар PDF Печати Е-пошта
Петок, 27 Јануари 2017 14:03

На Факултетот за електротехника и информатички технологии во Скопје паралелно со другите европски земји се одржа престижниот меѓународен математички натпревар Европски математички куп (ЕМЦ хостиран на престижната математичка страна "artofproblemsolving.com"). Натпреварот се одржа во две категории сениори и јуниори до 17 години. Изборот на учениците беше извршен од единствените ранг листи од Јуниорската македонско математичка олимпијада и Македонската математичка олимпијада во претходната учебна година.

 
Решение за свикување четириесет и деветата седница на Советот на општина Струмица PDF Печати Е-пошта
Среда, 25 Јануари 2017 14:36

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

 
Општина Струмица ќе учествува во проектот „Креираме заедно“ PDF Печати Е-пошта
Вторник, 24 Јануари 2017 15:35

Општина Струмица преку општинските основни училишта ќе учествува во реализацијата на проектот „Креираме заедно“. Овој проект има за цел да се промовира инклузијата на децата со посебни потреби и да се намалат стереотипите за можностите на тие деца кои произлегуваат од најблиската средина во која секојдневно живеат и учат. Акцентот на проектот е ставен на себеизразување преку неколку аудио-визуелни методи, односно преку фотографски и видео работилници учениците да може да проговорат за своето секојдневие и да го одбележат тоа на соодветен начин.

 
Во 2016 година преку „Систем 48“ решени 1.817 проблеми на граѓаните PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 23 Јануари 2017 13:25

Преку општинскиот сервис за пријавување на комунални проблеми „Систем 48“ во 2016 година биле решени 1.817 проблеми на граѓаните од вкупно пријавените 1.956. Останатите 139 пријави се во процес на решавање бидејќи за нив е потребно подолго време затоа што се од инвестиционен карактер.Најголем број од пријавите во „Систем 48“ во текот на 2016 година се од уличното осветлување 1.260, од областа на собирање смет 267, од областа на водовод и канализација 130 пријави, општински инспекциски служби 50, паркови и зеленило 110 пријави и останатите биле од други области.

 
Одбележана 74-годишнината од убиството на првоборецот Герас Цунев PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 23 Јануари 2017 08:18

Пред спомен бистата која што се наоѓа во малиот градски парк, со пригодна свеченост беше одбележана 74-годишнината од убиството на првоборецот Герас Цунев. Од името на општина Струмица почит му оддаде и свежо цвеќе положи заменик градоначалникот Костадин Костадинов. На одбележувањето присуствуваа и членови на Советот на општина Струмица, а за животот и делото на Цунев зборуваше Соња Чурлинова, претседател на Општинскиот одбор на Сојузот на борците од НОАВМ и граѓани продолжувачи.

 
Комисија за спроведување на постапката и програмата за полагање на испитот за добивање на сертификат за авто – такси возач при општина Струмица PDF Печати Е-пошта
Петок, 20 Јануари 2017 14:40

Комисија за спроведување на постапката и програмата за полагање на испитот за добивање на сертификат за авто – такси возач при општина Струмица го објавува следниот распоред за полагање на испит и тоа:


месец Јануари

24. 01. 2017 година (вторник) во 16. 30 часот во Дом на АРМ-Струмица

31. 01. 2017 година (вторник) во 16. 30 часот во Дом на АРМ-Струмица


Комисија за спроведување на постапката и програмата за полагање на испитот за добивање на сертификат за авто – такси возач при општина Струмица го објавува следниот распоред за полагање на испит и тоа:

 
«ПочетокПред123456789СледноКрај»

Страница 5 од 9
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Оглас за одобрување на возни редови за нови линии и за промена на возни редови во општинскиот линиски превоз на патници на подрачјето на општина Струмица за 2017 година линк

Повик за грант за проектот “Граѓанско учество за локална демократија”. Проектот го имплементираат Фондација Отворено општество – Македонија (ФООМ) и Центарот за развој на локална демократија (ЦРЛД) линк


Повик за доделување грантови на граѓански организации од областа на културата во општините Струга, Струмица и Центар линкЈавен повик за избор на претпријатија од Општина Струмица за учество на два регионални саеми во Кукуш, Грција и Кичево линк


Апликационен формулар ЗА ИЗБОР НА УЧЕСНИЦИ НА ОБУКИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ,,Бизнис Мрежа С-К-К” линкАнкетен лист за изготвувањето на ЛЕАП  за општина Струмица и да се утврди промената на состојбата со животната средина во последните 5 години. линк


Прашалник за отпад од домаќинства во Oпштина Струмица линк


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор