Комисијата за еднакви можности на Отворен ден со граѓаните на Струмица PDF Печати Е-пошта
Вторник, 14 Февруари 2017 13:51

Во организација на Центарот на заедницата на општина Струмица, се одржа Отворен ден со Комисијата за еднакви можности при Советот на општина Струмица. Граѓаните кои присуствуваа на средбата со членовите на Комисијата отворија повеќе актуелни теми за разговор од кои произлегоа конкретни предлози за надминување на проблемите од оваа област.Според Статутот на општина Струмица, Комисијата за родова еднаквост (полова рамноправност) врши промовирање и штитење на еднаквоста меѓу половите во уживањето на човековите права во сите општествени нивоа во процесот на нормирање и институционализирање на општествените процеси и односи.

 
На конференција во Струга општина Струмица споделуваше добри практики за одржување на училишните објекти PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 13 Февруари 2017 15:41

Во рамките на Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието, во Струга се одржа конференција за споделување на добри практики за одржување на училишните објекти. На конференцијата беа присутни претставници од општините и секретари и технички персонал од училиштата кои беа реновирани.

 
Јавен повик за дотација за тренери во спортските клубови PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 13 Февруари 2017 09:34

 Врз основа на член 50 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр. 5/02) и член 39 од Статутот на општина Струмица („Службен гласник на општина Струмица“ бр. 4/03, 2/06, 15/07, 2/10, 21/10 и 1/15), Градоначалникот на Општина Струмица објавува:

 
ЈАВЕН ПОВИК PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 13 Февруари 2017 09:28

Врз основа на член 39 од Статутот на Општина Струмица (Службен гласник на Општина Струмица бр 5/06), Градоначалникот на Општина Струмица објавува:

ЈАВЕН ПОВИК

До спортските здруженија и други правни лица во областа на СПОРТОТ од Општина Струмица. Јавниот повик е во рамките на програмата за спорт (L0) за респределба на средства од Буџетот на Општина Струмица за 2017 година.

 
Решение за свикување педесетата седница на Советот на општина Струмица PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 13 Февруари 2017 09:17

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

 
Општина Струмица им оддаде почит на жртвите од опожарувањата на Куклиш PDF Печати Е-пошта
Недела, 12 Февруари 2017 23:15

Заменик градоначалникот на општина Струмица Костадин Костадинов, денеска, положи свежо цвеќе пред Спомен костурницата во селото Куклиш и заедно со претседателот на Советот Јосиф Христов и членот на истиот Борче Хаџиев, им оддадоа почит на жртвите, а по повод одбележувањето на 186 години од првото опожарување, 113 години од второто и 105 години од третото опожарување на ова населено место. На панихидата на која присуствуваа и претставници на Општинскиот сојуз на борците и жители на селото им беше оддадена почит и на паднатите жртви од 1904 до 1912 година и во Втората светска војна

 
«ПочетокПред123456789СледноКрај»

Страница 2 од 9
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Оглас за одобрување на возни редови за нови линии и за промена на возни редови во општинскиот линиски превоз на патници на подрачјето на општина Струмица за 2017 година линк

Повик за грант за проектот “Граѓанско учество за локална демократија”. Проектот го имплементираат Фондација Отворено општество – Македонија (ФООМ) и Центарот за развој на локална демократија (ЦРЛД) линк


Повик за доделување грантови на граѓански организации од областа на културата во општините Струга, Струмица и Центар линкЈавен повик за избор на претпријатија од Општина Струмица за учество на два регионални саеми во Кукуш, Грција и Кичево линк


Апликационен формулар ЗА ИЗБОР НА УЧЕСНИЦИ НА ОБУКИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ,,Бизнис Мрежа С-К-К” линкАнкетен лист за изготвувањето на ЛЕАП  за општина Струмица и да се утврди промената на состојбата со животната средина во последните 5 години. линк


Прашалник за отпад од домаќинства во Oпштина Струмица линк


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор