Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Општина Струмица им оддаде почит на жртвите од опожарувањата на Куклиш

Заменик градоначалникот на општина Струмица Костадин Костадинов, денеска, положи свежо цвеќе пред Спомен костурницата во селото Куклиш и заедно со претседателот на Советот Јосиф Христов и членот на истиот Борче Хаџиев, им оддадоа почит на жртвите, а по повод одбележувањето на 186 години од првото опожарување, 113 години од второто и 105 години од третото опожарување на ова населено место. На панихидата на која присуствуваа и претставници на Општинскиот сојуз на борците и жители на селото им беше оддадена почит и на паднатите жртви од 1904 до 1912 година и во Втората светска војна

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544