Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

„Комуналец“ започна со ново хортикултурно уредување на јавните површини

Со подобрувањето на временските услови вработените во единицата „Зеленило“ при јавното претпријатие за  комунални дејности „Комуналец“ започнаа со активностите за подобрување на јавните површини во градот. Новите зафати се реализираат во првиот дел на големиот градски парк, конкретно, се работи на триаголникот каде што се наоѓа споменикот на Благој Јанков Мучето каде што ќе биде обновена тревната површина, а ќе бидат засадени и нови садници.Според Ленче Гудева, раководител на единицата „Зеленило“, се реконструира и фонтаната на влезот во паркот, старите плочки се заменуваат со нови, се уредува и зелениот појас во кој ќе биде извршено дополнително хортикултурно уредување, а ќе бидат поставени и нови клупи.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544