Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Ученици од ООУ „Видое Подгорец“ ја посетија Противпожарната единица на Струмица

Во рамките на редовната настава, ученици од седмите одделенија од основното општинско училиште „Видое Подгорец“ ја посетија Територијалната професионална противпожарна единица на Струмица. Тие на лице место имаа можност да се запознаат со работата на пожарникарите, го разгледаа возниот парк со кој што располага единицата и им беа објаснети постапките во случај на пожар и други елементарни непогоди. Територијалната професионална противпожарна единица и во изминатиот период била посетувана од ученици и вршела посети на училишта со што ја потврдува нејзината постојана отвореност за соработка.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544