Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Гитаристите од музичкото училиште „Боро Џони“ со одлични резултати на меѓународен натпревар во Бугарија

Учениците од основното општинско музичко училиште „Боро Џони“ учествуваа на најстариот натпревар за гитара на Балканот кој што се одржа по 21-ви пат во Ќустендил, Република Бугарија и постигнаа одлични резултати.

 Во соло категориите се претставија Велјан Дојчинов и Стефан Локов кои освоија специјални награди во својата категорија до 10 годишна возраст. Ученици од ова училиште имаше и во категоријата камерна музика во која нема ограничување на годините и тие беа најмладите учесници. Квартетот составен од учениците Митко Витанов, Дора Акан, Милка Василева и Томи Василев освоија втора награда, а триото составено од учениците Христијан Мираковски, Ангела Мицевска и Александра Цветанова ја освоија третата награда со што и овојпат го претставија училиштето и градот во најдобро светло. Жирито беше составено од еминентни професори и гитаристи од повеќе држави меѓу кои беше и професорот од музичкото училиште „Боро Џони“ м-р Васко Пиличев.

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544