Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Се одржа обуката „Косме и Хоризонт 2020”

Последната од низата обуки во рамки на проектот „Бизнис Мрежа С-К-К”, „Косме и Хоризонт 2020”, се одржа во хотел „Сириус“, Струмица во периодот од 25 до 28 април, 2017 година.На почетокот на обуката, учесниците беа поздравени од страна на вршителот на должност градоначалник на општина Струмица Костадин Костадинов, кој истакна дека со досегашната успешна реализација на овој проект, се постигнува неговата цел - создавање и унапредување на можностите за соработка помеѓу претпријатијата од Струмица, Кичево и Кукуш и овие можности не треба да се сведат само на прекуграничниот регион, туку да бидат поттик за пошироко поле на дејствување од страна на самите стопански субјекти.

На обуката учествуваа 30 претставници од бизнис секторот, локалните и регионалните власти и образовни институции од општина Струмица и општина Кичево. Предавачите на обуката, универзитетскиот професор Лука Фиори од Тренто, Италија, како и Илина Петкановска, меѓународен експерт која работи во Тренто, Италија, презентираа како учесниците да се стекнат со знаење за главните теми и можности за финансирање преку ЕУ-програмите „Косме“ и „Хоризонт 2020“. Исто така, тие ги изнесоа сите важни информации околу главната политика на програмирање, правни текстови и документи и нивната важност при аплицирање за европските фондови, како и правилата при аплицирање за овие ЕУ-програми.Оваа обука беше организирана во рамките на проектот „Бизнис Мрежа С-К-К”, финансиран од страна на Европската Унија.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544