Претставници на општина Струмица учествуваа на завршната конференција „Културни акции за унапредување на општините“ PDF Печати

Претставници на општина Струмица учествуваа на завршната конференција на тема „Културни акции за унапредување на општините“, а во рамките на проектот „Граѓанско учество за локална демократија“ која што се одржа во Скопје.

 Општина Струмица е дел од овој проект, а на конференцијата Софче Јанева од Одделението за локален економски развој ги презентираше заклучоците за усвоените Локална стратегија и Акциски план за култура 2017-2020. Проектот се реализираше со поддршка на Фондацијата Отворено општество – Македонија и здружението на граѓани Центар за развој на локалната демократија од Скопје, а финансиран преку инструмент за претпристапна помош од Европската Унија. Со изготвувањето на Стратегија за култура, уште еднаш се потврдуваат сериозниот однос и максималната поддршка на општина Струмица кон културата и нејзините носители.


 

Додади коментар


Безбедносен код
Освежи