Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Се одржаа фудбалски натпревари во рамките на воспоставената соработка меѓу општините Струмица и Петрич

Воспоставената соработка меѓу општина Струмица и општина Петрич, Република Бугарија, изминатите денови продолжи во областа на спортот. Во населеното место Коларево (пштина Петрич) се одиграа три фудбалски пријателски натпревари помеѓу домашната екипа на фудбалскиот клуб „Беласица“ од Петрич и фудбалскиот клуб „Беласица“ од Струмица. 

 Исто така настапија и девојките од „Беласица“ од Петрич и женскиот фудбалски клуб „Тиверија“ од Струмица. Во првиот натпревар играа девојките на Беласица Петрич (младинки) со ЖФК Тиверија Струмица (кадетки). Натпреварот заврши со резултат 0:0. Во другите два натпревара во генерацијата 2006-2007 натпреварот заврши со резултат 1:1, додека пак во генерацијата 2004-2005 поуспешна беше струмичката „Беласица“ со резултат 0:2. Струмичките спортисти се задоволни од гостувањето во општина Петрич и од гостопримството на домаќините, а во наредниот период ќе има возвратни натпревари во Струмица согласно слободни термини за клубовите.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544