Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџет за 2015 година

Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страница.

Социјална карта на општина Струмица

Утре започнува Вториот саем на книгата во Струмица

Во организација на Младински совет – Струмица, а во соработка со Академија „АБЦ“, Локална установа Библиотека „Благој Јанков – Мучето“ и „СИМ Компани“, од утре до 24. мај, ќе се одржи Вториот саем на книгата, под мотото „Ајде да читаме“.  На саемот се очекува да бидат изложени книги од петнаесеттина издавачки куќи од нашава земја, а свеченото отворање е закажано за утре во 14 часот на плоштадот „Гоце Делчев“. Како и минатата година, така и годинава, Саемот на книгата ќе се одржи со поддршка од Општина Струмица.

© 2005-2017 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544