Вести - Јануари 2011
Одржана 33-та седница на Советот на Општина Струмица PDF Печати

Советот на општина Струмица  на 33 седница, што се одржа на 27 јануари 2011 година, донесе 5 одлуки, даде согласност на Статутот на ЈП „Струмица-гас“,  усвои Извештај  за реализацијата на Струмичкиот карневал во 2010 година и  не усвои Информација за состојбата со јавната безбедност и безбедноста во сообраќајот  на патиштата за подрачјето на Општина Струмица.

 
Пожарникарите од Општина Струмица добија „ново“ возило PDF Печати

Пожарникарите од Општина Струмица ја покажаа својата креативност и иновативност и успееа од невозможното да направат возможно. Имено се работи за старо возило од марката GMC М35 А2(ЏЕМС) кое пожарникарите успешно го претвориа во противпожарно возило.

 
Нацрт извештај за стратегиска оцена на животната средина за Детален урбанистички план за блок 42, блок 1 и 2 урбана единица 5 Струмица – Општина Струмица PDF Печати

Целта на овој извештај е да изврши идентификација и анализа на влијанијата врз животната средина од имплементацијата на предвидениот плански документ уште во фазата на неговата подготовка и да предвиди соодветни мерки за спречување и контрола на влијанијата...

 
Нацрт извештај за стратегиска оцена на животната средина за Детален урбанистички план за блок 19, урбана единица 2 Струмица – Општина Струмица. PDF Печати

Целта на овој извештај е да изврши идентификација и анализа на влијанијата врз животната средина од имплементацијата на предвидениот плански документ уште во фазата на неговата подготовка и да предвиди соодветни мерки за спречување и контрола на влијанијата...

 
Висок претставник на УНДП во посета на струмичкиот регион PDF Печати

На 25 јануари 2011 година струмичкиот регион беше посетен од високиот претставник на УНДП, г-дин Хаолианг Шу. На работната средба во кабинетот на градоначалникот Зоран Заев, присуствуваа и градоначалниците од соседните општини Ново Село, Василево и Босилово.

 
Презентирани резултатите од проектот „Набљудување на спроведувањето на децентрализацијата“ PDF Печати

Во рамите на проектот “Набљудување на спроведувањето на децентрализацијата“ кој го реализира Центарот за развој на локалната демократија (ЦРЛД), беа презентирани резултатите од истражувањето во кои граѓаните на општина Струмица покажаа дека се надпросечно задоволни од услугите што ги добиваат од единицата на локалната самоуправа.

 
Годишни извештаи на инспекторот по патен сообраќај PDF Печати

Табеларно графички приказ за работата на инспекторот по патен сообраќај за 2009, 2010 и споредбено:

 
Јавни повици за прибирање на проекти PDF Печати

Јавен повик за прибирање проекти од областа на Социјална заштита од Здруженија на граѓани и фондации од Општина Струмица во рамките на стратешките - развојни документи на општината, финансирани од буџетот на Општина Струмица за 2011 година.

 
Интензивирање на подготовките за изградба на Соборниот Храм “Пресвета Богородица„ во Струмица PDF Печати

На иницијатива на градоначалникот на Општина Струмица Зоран Заев, во просториите на неговиот кабинет, на 17.01.2011 година, понеделник, беше одржана работна средба чиј предмет на работа беше наметнатата потреба од регулирање на сопственичкото право на МПЦ-Струмичка Епархија за локацијата, која според Генералниот План на Струмица е предвидена за Соборниот Храм ,,Пресвета Богородица,, во непосредна близина на зградата на Македонски пошти-подружница Струмица.

 
«ПочетокПред12СледноКрај»

Страница 1 од 2