Вести - Октомври 2011
Амбасадорот на Италија во посета на општина Струмица. PDF Печати

 
Одржана третата сесија од „Форуми во заедницата“ PDF Печати

 
Решение за свикување на четириесет и петтата седница на Советот на општина Струмица PDF Печати

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

 
ИЗВЕСТУВАЊЕ PDF Печати

Третата Форумска сесија во рамките на Програмата “Форуми во заедницата“ ќе се одржи во четврток на 27-ми октомври од 17:00 часот во Домот на АРМ во Струмица. Во сесијата учествуваат претставници од различните интересни групи од општината – обични граѓани, корисници на буџетски фондови, претставници на локални здруженија на граѓани, претставници на локалната самоуправа, како и членови на Советот на општина Струмица.

 
Интензивирана соработката меѓу Струмица и Осијек PDF Печати

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев е во работна посета на Осијек, Република Хрватска. Тој денеска се сретна со градоначалникот на градот Осијек, Крешимир Бубало. Двајцата градоначалници ги утврдија активностите во наредниот период за продлабочување на соработката.

 

 
Работна средба на тема: „Полицијата и учениците се дружат“ PDF Печати

Заради надминување на појавите на несоодветно и насилно однесување  на поедници, или групни ученици од основните и средните училишта во Република Македонија, по претходно договарање на Министерството за образование и наука и Министерството за внатрешни работи, ќе започне реализацијата на проектот „Полицијата и учениците се дружат“ преку кој ќе бидат опфатени сите основни и средни училишта  од општина Струмица.

 
Гасификацијата во Струмица во завршна фаза PDF Печати

Струмица интензивно се подготвува за гасификацијата. Се поставуваат последните стотина метри од примарната гасоводната мрежа, која според предвидениот проект од првата фаза, е во должина од 12.150 метри.
До крајот на месецот се очекува во Струмица да пристигне комплетната опрема за компресирање, декомпресирање и транспорт на природниот гас од Петрич, Република Бугарија, до гасните централи во Струмица, од познатата светска фирма “Галилео“ од Аргентина, лидер во оваа областа, која го доби тендерот за набавка на оваа опрема.

 
Квартален извештај за работа на овластениот инспектор за патен сообраќај на општина Струмица за период од 01.07.2011 до 30.09.2011 година PDF Печати

Во текот на извештајниот период Овластениот инспектор за патен сообраќај
изврши 43 контроли, и тоа на моторни возила и правни лица со кој се врши јавен превоз на патници во патниот сообраќај кој поседуваат лиценца за работа и при тоа констатирав дека:

 
ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ОБУКА PDF Печати

„Како се пишува бизнис план“
Центарот за развој на Југоисточниот плански регион (ЦРЈИПР) во соработка со ГИЗ РЕД Програмата за регионален економски развој во Македонија, ПСМ Фондација и Амбасадата на Кралство Норвешка, како дел од проектот „Креирање на работни места преку Практикантска работа“, објавува повик за заинтересирани учесници за обука за пишување бизнис план.

 
«ПочетокПред12СледноКрај»

Страница 1 од 2