Вести - Ноември 2011
Работна средба со претставници на детската амбасада “Меѓаши“ PDF Печати

На ден 28.11.2011(понеделник) во Струмица беа претставници на првата детска амбасада во светот “Меѓаши“, за одблиску да се запознаат со заштитата на детските права. Директорот на “Меѓаши“, Драги Змијанац, со своите соработници се сретнаа со градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, го посетија ООУ “Маршал Тито“ во Струмица, а имаа и работна средба со претставници на релевантни општински и државни институции.

 
Општина Струмица на „ЗЕЛС ЕКСПО 2011“ PDF Печати

Локалната самоуправа на Струмица во период од 25 до 26 ноември учествуваше на саем на општини „ЗЕЛС ЕКСПО 2011“ на кој ги престави своите тековни активности, најдобрите проекти и идните планови со кои ќе ги зајакне капацитетите и ќе обезбедат поголем економски развој.
На овогодинешниот Саем општина Струмица конкретно се претстави со гасификацијата која е во завршна фаза и новиот плоштад “Гоце Делчев“, кој беше ставен во функција пред една година.

 
Соопштение до јавноста PDF Печати

Почитувани ве информираме дека градоначалникот  Зоран Заев во период од 16.11.2011 до 17.11.2011 оствари официјална посета на општина Бјело Поље Р.Црна Гора. Целта на посетата беше потпишување на декларацијата за партнерство меѓу двете општини, која претходи на потпишувањето на повелбата за збратимување меѓу двете општини. Советот на општина Струмица веќе има донесено одлука за збратимување со општина Бјело Поље, а исто така и Советот на општина Бјело Поље верифицираше одлука од таков вид.

 
Градоначалникот Зоран Заев во посета на Бијело Поље PDF Печати

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев од денес ќе биде во дводневна официјална посета на општина Бијело Поље – Република Црна Гора. Градоначалниците на двете општини Зоран Заев и Александар Журиќ ќе потпишат акт за збратимување.

 
Проектиран тригодишен развоен план на општина Струмица PDF Печати

 
Средба на тема „Организираниот превоз на учениците“ PDF Печати

Во организација на СВР-Струмица, отсек за превенција, со присуство на претставници од општина Струмица и превозниците кои го реализираат организираниот превоз на учениците од местото на живеење до местото на школување и обратно, на 10 ноември 2011 година, во просториите на СВР-Струмица се одржа работна средба за идентификување и решавање на проблемите поврзани со организираниот превоз на учениците.
На средбата беа присутни и претставници од ОБСЕ-Канцеларија во Скопје.

 
Општина Струмица ја презентираше добрата пракса на регионална обука за општинските просветни инспектори и одговорни лица за образование PDF Печати

На 08 и 09 ноември 2011 година, во Велес беше одржана регионална обука за општинските просветни инспектори и одговорните лица за образование во општините. Обуката е организирана од ЗЕЛС на РМ, а финансиски поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка.

 
Решение за свикување на четириесет и шестата седница на Советот на општина Струмица PDF Печати

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

 
Конкурс за доделување на Годишна награда на општина Струмица PDF Печати

Врз основа на член  10 од Статутот на Општина Струмица - пречистен текст (“Сл. гласник на општина Струмица”  бр. 5/06) и член 28 од Правилникот за начинот, условите и постапката за доделување на Годишната награда на Општина Струмица “Св.Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици” (“Сл. гласник на општина Струмица”  бр. 19/07), Комисијата за општествени дејности при Советот на општина Струмица, распишува:

 
«ПочетокПред12СледноКрај»

Страница 1 од 2