Вести - Декември 2011
Среќна и Успешна 2012 PDF Печати

Среќна нова 2012 година


 
Одлука за неспроведување на стратегиска оцена PDF Печати

Врз основа на член 65 став (6) од Законот за животната средина („Службен весник на Република Македонија" бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10 и 51/11), Општина Струмица, на ден 29.12.2011 година, донесе:

 
Решение за свикување на четириесет и деветата седница на Советот на општина Струмица PDF Печати

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

 
Основан првиот локално Економско - Социјален Совет PDF Печати

 
Субвенционирање на неплатен долг кон ЈПКД „Комуналец„ за социјално загрозените семејства PDF Печати

 
Потпишување на спогодба за основање на локалниот Економско–Социјален Совет PDF Печати

На ден 22.12.2011(четврток) со почеток во 10:30 часот во ДОМ на АРМ, Сала на советници ќе се потпише Спогодбата за основање на Локален Економско Социјален Совет на Општина Струмица и ќе се одржи Првата Конститутивна Седница на ЛЕСС.

 
Решение за свикување на четириесет и осмата седница на Советот на општина Струмица PDF Печати

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

 
Струмица, општина без дискриминација PDF Печати

Министерот за труд и социјална политика, Спиро Ристовски на 12 Општини им додели Сертификати за ,,Општина без дискриминација,, за несебично залагање во промоцијата и спроведувањето на Законот за спречување и заштита од дискриминација во рамките на нивните Општини.

 
ИЗВЕСТУВАЊЕ PDF Печати

Меѓународната ликовна колонија “Вевчански видувања”, која ја организираат Фондацијата за стратешки истражувања “Киро Глигоров” и ДОО Виа Вевчани, ќе биде претставена со изложба од 27 дела, изработени од учесниците на колонијата во 2010 и 2011 година во Струмица од 15 до 21 декември 2011 година. Изложбата е во организација на НУЦК Антон Панов од Струмица, а ке биде отворена на 15 декември (четврток) во 19 часот.

 
«ПочетокПред12СледноКрај»

Страница 1 од 2