Вести - Февруари 2012
Изјава на градоначалникот Зоран Заев за Струмичкиот Карневал 2012 PDF Печати

 
Објавени резултатите од наградените маски на „Струмичкиот Карневал за 2012“ PDF Печати

Организациониот одбор на Струмичкиот карневал денеска ги соопшти наградените маски од годинашното издание. Во категоријата, групна маска над 50 лица, 1. награда: маска број 802, носител: СОУ “Никола Карев, наслов: “Царството на пауните“. 2. награда: маска број 801, носител: ООУ “Гоце Делчев“ – Василево, наслов: “Бркотеш у кокошарнико“. 2. награда: маска број 805, носител: СОУ “Димитар Влахов“, наслов: “Струмички Ескими“.

 
Решение за свикување на педесет и втората седница на Советот на општина Струмица PDF Печати

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

 
Склучен договор за соработка помеѓу општина Струмица и општина Гроец од Полска PDF Печати

 
СТРУМИЧКИ КАРНЕВАЛ 2012 PDF Печати

Струмички карневал 2012

ПРОГРАМА НА НАСТАНИ 2012

23.02. (четврток) 2012 год:
- Концерт под маски на музичкото училиште “Боро Џони“ - Центар за култура Струмица - 20 часот.
24.02. (петок) 2012 година:
- Свечено отварање на Струмичкиот карневал - 2012, со маскенбал и со избор на принц и принцеза на Карневалот 2012 – 21 часот.
25.02.(сабота) 2012 година:

 
Колумна на Градоначалникот Зоран Заев: Баждарење на терезијата PDF Печати

Каде е лоцирана линијата што ги разделува објективното и субјективното?  Можна ли е објективна субјективност или субјективна објективност? Ако не можеме да ја сотреме суетата која лежи во секој од нас, можеме ли барем да и отчитаме лекција дека не и се потребни фризирани перформанси?

 
Градоначалникот Зоран Заев во посета на Базел - Швајцаријa PDF Печати

Градоначалникот на Општина Струмица, Зоран Заев од 21 до 22 Февруари 2012 година  престојува во Базел, Швајцарија на Самитот за енергетика и финансирање на одржлива инфраструктура. Главна цел на овој самит е инвестирање во модерни градови, решавање на урбаните еколошки предизвици и енергетска безбедност на градовите.  Самитот за енергетика е во организација на Претседателот на Град Базел и Швајцарскиот секретарјат за економски работи (SECО).

 
Подготовките за „Струмичкиот Карневал“ привршуваат PDF Печати

На неколку дена предкарневалско празнување се приведуваат кон крај последните технички активности околу организацијата на најголемата манифестација во Струмица, традиционалниот “Струмички Карневал 2012“. Организациониот одбор имаше работна средба со фирмите и полицијата кои се задолжени околу техничкиот дел на главната Интернационална вечер на карневалот кој ќе се одржи во сабота на 25-ти февруари.

 
Заврши „ПЕП ПРОЕКТОТ“ за основно образование PDF Печати

На 14 и 15 февруари 2012 година, во хотелот „Александар Палас“ во Скопје, се одржаа два настани, на кои тимот на ПЕП проектот изврши завршна евалвација на проектот и на завршната конференција објави дека завршува проектот кој работеше за квалитетно образование за подобра иднина на учениците и наставниците во основното образование.

 
«ПочетокПред123СледноКрај»

Страница 1 од 3