Вести - Април 2012
Потврдена безбедноста на гасоводната мрежа во Струмица PDF Печати

После седум дневно испитување од страна на инспекциското тело за опрема под притисок при ЦИРКО Скопје на чело со проф. д-р Стојанчо Стојмановски е утврдено дека целокупната гасоводна мрежа со вкупна должина од 12500 метри е во беспрекорна состојба согласно нормите и квалитетите што се бараат.

 
Одбојкарскиот Клуб „Струмица“ го освои купот на Македонија PDF Печати

Вчера (29.04.2012) одбојкарите на ОК „Струмица„ со победата над ОК „Шкендија„ од Тетово го освоија Одбојкарскиот Куп на Македонија. Струмичани беа супериорни и победија со 3 - 0

 
Зоран Заев ги повикува надлежните државни институции PDF Печати

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев  јавно ги повикува надлежните државни институции да реагираат во делот на безредието кое го создаваат дивите продавачи и да ги заштитат фирмите (кои уредно си плаќаат даноци) од нелојалната конкуренција.

 
Оглас за општински линиски превоз за општина Струмица PDF Печати

O Г Л А С

За одобрување на возни редови за нови линии и за промена на возни редови во општински линиски превоз на патници на подрачјето на општина Струмица за 2012:

 
Оглас за заеднички организиран линиски превоз за општините: Струмица, Босилово, Василево и Новосело PDF Печати

O Г Л А С

За одобрување на возни редови за нови линии при Заедничко организираниот линиски  превоз на патници за општините: Струмица, Босилово, Василево и Ново Село за следните линии за 2012 година:

 
Формирана прекугранична мрежа на општински експерти од Македонија и Бугарија PDF Печати

Уверен сум дека оваа мрежа на експерти ќе придонесе за продлабочување на соработката помеѓу општините од прекуграничниот регион, истакна градоначалникот на Струмица, Зоран Заев на Завршната конференција на проектот за создавање на прекугранична мрежа помеѓу општинските експерти за програми и проекти.

 
Решение за свикување на педесет и петтата седница на Советот на општина Струмица PDF Печати

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

 
Заев: Во Струмица се отвораат нови работни места за младите PDF Печати

Како општина сме свесни за невработеноста помеѓу младите, затоа и во иднина ќе продолжиме напорно да работиме на решавање на овој проблем, истакна градоначалникот на Струмица на јавната дебата од циклусот „Република Млади“.

 
Реновирано ООУ Св.„Кирил и Методиј“ во Дабиле PDF Печати

Градоначалникот на Струмица, Зоран Заев денеска го посети основното општинско училиште “Св. Кирил и Методиј“ во Дабиле. Во рамките на проектот „Подобрување на условите во три образовни установи“ беа реализирани неколку активности во делот на подобрување на условите во дел од училишните објекти во оваа општина.

 
«ПочетокПред1234СледноКрај»

Страница 1 од 4