Вести - Јуни 2012
Заврши проценката на штетите од мајското невреме во Габрово и Градско Балдовци PDF Печати

Општинската комисија за проценка на штети од природна непогода ја заврши проценката на штетите што ги предизвика невремето со пороен дожд и град на 24 мај оваа година во населените места Габрово и Градско Балдовци.

 
Се асфалтираше дел од булеварот ,,Гоце Делчев,, кај ,,Жито Струмица,, PDF Печати

Подолго време граѓаните се жалеа на проблемите што ги имаа кај крстосницата на улицата ,,Климент Охридски,, и булеварот ,,Гоце Делчев,, кај ,,Жито Струмица,,. Денеска се асфалтираше овој дел со што проблемите се веќе надминати.

 
Тече втората фаза од реконструкцијата на кванташкиот пазар PDF Печати

Јавното претпријатие за комунални дејности ,,Комуналец,, ја спроведува втората фаза од реконструкцијата на кванташкиот пазар во Струмица и тоа во делот кој досега многу малку се користеше од продавачите на зеленчук и овошје.

 
Известување за изработка на нацрт извештај за стратегиска оцена за локална урбанистичка планска документација за КП 1483/3 м.в. Белик КО Градско Балдовци – општина Струмица PDF Печати

Изготвувач на Нацрт извештајот  за Стратегиска оцена на животната средина за Локална урбанистичка планска документација вон населено место за дел од КП 1483/3- Општина Струмица.

 
Професори од СОУ ,,Јане Сандански,, кај градоначалникот Зоран Заев PDF Печати

Градоначалникот Зоран Заев,  во својот кабинет оствари средба со дел од професорите-ментори на наградени ученици од СОУ ,,Јане Сандански,,. Професорите го информираа градоначалникот за освоените високи места на државните натпревари од сите области  во кои учествуваа учениците од гимназиската и економската струка  во учебната 2011-2012 година.

 
Градоначалникот Зоран Заев на ,,Форуми во заедниците,, во Скопје PDF Печати

Градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев денеска учествуваше на вториот круг од третата фаза на програмата ,,Форуми во заедницата,, што се одржа во Скопје. Тој ги пренесе позитивните искуства што општината ги има од оваа програма финансиски поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка.

 
Интервју со директорот на ЈПКД „Комуналец„ - Зоран Горгиев PDF Печати

 
Се зголемува бројот на пријавите во ,,Систем 48,, PDF Печати

Во текот на месец јуни, до општинскиот сервис за пријавување комунални проблеми ,,Систем 48,, доставени се вкупно 73 пријави. Најголем дел од пријавите се од областа на уличното осветлување и проблеми со улиците, тротоарите и патиштата.

 
Соборниот храм се гради според планираната динамика PDF Печати

Соборниот храм ,,Успение на Пресвета Богородица,, во Струмица се гради според планираната динамика на изведување на градежните работи. По завршувањето на темелите, денеска почна изградбата на првото ниво и според најавите во текот на идниот месец објектот ќе добие висина од 15 метри.

 
«ПочетокПред1234СледноКрај»

Страница 1 од 4