Вести - Декември 2012
Стотина социјално загрозени семејства добија помош од градоначалникот Заев PDF Печати

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев и денеска како многу пати досега ја потврди својата хуманост на дело. Околу стотина пакети со најосновни прехранбени производи попладнево беа поделени на социјално загрозените семејства во населеното место Банско, Струмица.

 
Новогодишно обраќање на градоначалникот Зоран Заев PDF Печати

 
Градоначалникот Заев меѓу децата со аутизам PDF Печати

Градоначалникот Зоран Заев денеска се дружеше со децата со аутизам на новогодишната прослава во паралелките за образование на ученици со посебни потреби   при ООУ „Сандо Масев“. Сите 14 дечиња добија пакетче од Дедо Мраз, а градоначалникот им посака многу здравје, среќа и успех во Новата 2013 година.

 
Среќна и Успешна 2013 PDF Печати


 
Градоначалникот Заев со социјално загрозените и децата со посебни потреби PDF Печати

Градоначалникот на Струмица Зоран Заев денеска се дружеше со децата без родители и децата од социјално загрозените семејства во општината. Во просториите на домот на АРМ дечињата ги пречека Дедо Мраз и им подари новогодишни пакетчиња.

 
Буџетот на општина Струмица за 2013 година ќе тежи 18 милиони евра PDF Печати

Советот на општина Струмица на денешната седница го усвои буџетот на општината за 2013 година. Тој ќе тежи 1.102.873.915 денари или околу 18 милиони евра. Најголем дел или 51 насто се сопствени изворни средства, а останатите се блок дотации, самофинансирачки активности и донации. Во однос на буџетот за 2012 година, буџетот за следната година е намален за 0,98 насто.

 
ИЗВЕСТУВАЊЕ PDF Печати

Се известуваат граѓаните на Општина Струмица, дека Почнувајки од 03.01.2013 година ,Општина Струмица ке започне со реализација на многу важен и нужен проект согласно „Закон за определување на имиња на улици, плоштади, мостови и на други инфраструктурни објекти“ („Службен весник на Република Македонија“ бр.66/2004; 55/2007; 145/2010 и 136/2011) со  поставување на табли и броеви на објектите и инфраструктурата во градот и сите населени места.

 
Решение за свикување на шеесет и четвртата седница на Советот на општина Струмица PDF Печати

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

 
Улицата „Балканска“ со нови тротоари PDF Печати

Со нови тротоари се подновува улицата „Балканска“ во Струмица. Од двете страни, од пресекот со улицата „Дрварска“ до улицата „Крушевска Република“ се вадат старите бетонски и се ставаат нови бехатон плочки. Вкупната површина на која се изведува градежниот зафат изнесува 1.750 метри квадратни, а е финансиран со средства од буџетот на општина Струмица.

 
«ПочетокПред12345СледноКрај»

Страница 1 од 5