Вести - Ноември 2013
Изјава на Зоран Горѓиев директор на ЈПКД „Комуналец“ PDF Печати

Директорот на ЈПКД „Комуналец“ Зоран Горѓиев, денеска ги демантираше лагите што поголем дел од медиумите ги објавија за состојбата во ова јавно претпријатие.

 
Експертите им порачаа на струмичани: Гасот е сигурен и безбеден за употреба PDF Печати

Професори и реномирани експерти од Машинскиот факултет во Скопје, денеска во Струмица одржаа дополнителна едукација за сите кои се вклучени во процесот на  гасификацијата и употребата на гасот. Струмица е прва гасифицирана општина во државата, во која по позитивните искуства на општинските институции од минатата година, во оваа грејна сезона гасот се употребува и во домаќинствата.

 
Партнер училиштата од општините Струмица и Тетово продолжуваат со меѓуетничката интеграција PDF Печати

Во рамките на активностите предвидени во програмата за заеднички активности на училиштата вклучени во проектот за меѓуетничка интеграција во образованието, деновиве се реализира средба на учениците и членовите од тимовите за училишна интеграција од општинското основно училиште „Маршал Тито“ од селото Муртино, општина Струмица со партнер училиштето „Наим Фрашери“ од Тетово.

 
Градоначалникот Заев оствари средба со француската амбасадорка Оер PDF Печати

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, денеска оствари работна средба со амбасадорот на Република Франција во Република Македонија, Лоренс Оер. На средбата во кабинетот на градоначалникот, на која присуствуваше и претседателот на Советот на општината, Марјан Даскаловски, се разговараше за продлабочување на соработката на економски, културен и образовен план, а посебно се потенцираше потребата од искористувањето на средствата од отворените фондови за Македонија.

 
Уште едно признание за градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев PDF Печати

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, доби уште една потврда за својата хуманост и солидарност, особено кон лицата со посебни потреби. На одбележувањето на 65 годишнината од своето постоење во Скопје, Националниот сојуз на глуви и наглуви на Република Македонија му додели плакета, на која стои „Посебно признание за вашиот хуман однос и несебечно ангажирање кон глувите лица“.

 
Одлука за неспроведување на стратегиска оцена за КП бр.1182/1 PDF Печати

Врз основа на член 65 став (6) од Законот за животната средина („Службен весник на Република Македонија" бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10 и 51/11), Општина Струмица, на ден 20.11.2013 година, донесе

 
Одлука за неспроведување на стратегиска оцена за КП бр. 25 PDF Печати

Врз основа на член 65 став (6) од Законот за животната средина („Службен весник на Република Македонија" бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10 и 51/11), Општина Струмица, на ден 20.11.2013 година, донесе

 
ОБЈАВA PDF Печати

Врз основа на член 136 став 1 , став 2 и став 3 од Законот за заштита на животната средина  (Сл.в на РМ бр:53/2005 , 81/2005 , 24/2007 , 159/08 , 83/2009 , 48/2010 , 124/10 ,51/11, 123/12 и 93/13)Градоначалникот на Општина Струмица врши:

 
Во една училница 45 ученици, а министерствот за образование не дава согласност за вработување на уште еден наставник PDF Печати

Околу триесетина родители денеска протестираа во дворот на подрачното училиште „Маршал Тито“ во Банско затоа што нивните деца немаат нормални услови за следење на наставата на турски јазик во прво одделение. Тие се пожалија дека во една училница учат 45 деца кои немаат ни доволно место за седење, а уште помалку за учење.

 
«ПочетокПред123СледноКрај»

Страница 1 од 3