Вести - Март 2015
Вaњa Китaнoвa гo oсвoи првoтo местo на државниот натпревар вo читaње и рецитирaње нa англиски јазик PDF Печати

Вања Китанова ученичка во четврта година во средното општинско училиште „Јане Сандански“ го освои првото место на државниот натпревар во читање и рецитирање на англиски јазик кој што се одржа во просториите на универзитетот Американ колеџ во Скопје. Покрај Вања Китанова

 
Од почетокот на годината пожарникарите имале 151 интервенција PDF Печати

Територијалната професионална противпожарна единица минатата недела имала само четири интервенции и тоа две за гаснење на запален отпаден материјал и по една за гаснење запален оџак на индивидуална семејна куќа и црпење вода од поплавен простор.Од почетокот на годината, односно од први јануари до денес, оваа единица имала вкупно 151 интервенција.

 
Советот на општина Струмица ќе добие нова сала PDF Печати

Во просториите на домот на АРМ интензивно се работи на преадаптација и ентериерно уредување на сала на Советот на општина Струмица. Со овој зафат се опфатени 250 метри квадратни, а се реализира со грант од Фондацијата отворено општество Македонија и со средства од општинскиот буџет.Според Јосиф Христов, претседател на Советот на општина Струмица, во оваа сала, на седниците на Советот ќе можат да присуствуваат и заинтересирани граѓани.

 
Честитка од градоначалникот Заев до ансамблот на струмичкиот театар по повод меѓународниот ден на театарот PDF Печати

Почитувани членови на Струмичкиот театар,

Театарот е една од најстарите и највозвишените уметности што ги смислил креативниот човечки ум.  Денес божицата Талија има причина да биде среќна, весела и горда и заедно со сите театарџии од светот да го слави 27. Март – Меѓународниот ден на театарот. Во чест на овој ден, нека крцкаат ,,штиците што живот значат,, под нозете на актерите, нека биде на показ сценската игра пред љубителите на театарската уметност и нека се слави театарот како безвременско уметничко огледало на животот.

 
ООУ „Видое Подгорец“ го освои првото место на регионалниот турнир во кошарка PDF Печати

Општинското основно училиште „Видое Подгорец“ го освои првото место на регионалниот турнир во кошарка во машка конкуренција кој што се одржа во Свети Николе. На турнирот учествуваа победничките училишни екипи - претставници на зоните Струмица, Кочани, Куманово и Велес.

 
Решение за свикување дваесет и шестата седница на Советот на општина Струмица PDF Печати

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам


 
„Комуналец“ почна да го уредува дворот на домот на АРМ PDF Печати

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ почна со уредувањето на дворот на домот на АРМ. Според Ленче Гудева, раководител на единицата „Зеленило“, со ова уредување ќе биде опфатена вкупна површина од 11 илјади метри квадратни.Ќе бидат поставени патеки на површина од 500 метри квадратни со цветни острови, на истите ќе бидат ставени 20 клупи и исто толку корпи за отпадоци и канделабри.

 
Започна постапката за издавање сертификати за овластени такси превозници PDF Печати

Согласно законот за превоз во патниот сообраќај, општина Струмица и официјално ја започна постапката за издавање сертификати за овластени такси превозници. Првите девет пријавени кандидати го положија испитот и добија уверенија врз основа на кои градоначалникот Зоран Заев,

 
Објава PDF Печати

Градоначалникот на Општина Струмица :

ОБЈАВУВА

Издавање на Б Интегрирана Еколошка Дозвола на АГРОПРОИЗВОД увоз – извоз КАМЕНОЛОМ СКРКА Рич Белотино Струмица- Инсталација за ископ , дробење и сеење на минерални суровини

 
«ПочетокПред12345СледноКрај»

Страница 1 од 5