Вести - Август 2016
Промените заедно ќе ги дочекаме уште оваа учебна година! PDF Печати


           


 
СОУ ,,Димитар Влахов“ co континуирана грижа за современ развој PDF Печати

 Едно од струмичките училишта кое доживува вистинска експанзија во својот развој без сомнение е СОУ ,,Димитар Влахов”. Според изјавата на директорот на училиштето Димитар Ѓорѓев, во последните неколку години се реализирани повеќе крупни зафати , кои значително го осовременија амбиентот во училиштето.

 
Извршени повеќе зафати во ООУ „Герас Цунев“ Просениково PDF Печати

Во текот на летниот период, во ООУ „Герас Цунев“ Просениково, реализирани се повеќе активности за подобрување на условите за работа на учениците и наставниците. Според информациите од директорот на училиштето,

 
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Печати

Се известуваат родителите на првоодделенците дека приемот на децата во прво одделение започнува на 1 Септември во 8.30 часот во училишните дворови на општинските училишта. Распределувањето по одделенија трае од 8.30 до 9 часот. Од 9 часот започнува првиот час за првоодделенците, а во 10 часот започнува свеченоста за првоодделенците пред Домот на АРМ. 

 
ООУ „Маршал Тито“ Муртино подготвено ја дочекува новата учебна година PDF Печати

Пред стартот на новата учебна година, во ООУ „Маршал Тито“ Муртино се е подготвено за прием на учениците и отпочнување на воспитно-образовниот процес. Во текот на летниот распуст, во ова училиште се реализирани повеќе активности,

 
ЈАВЕН ПОВИК PDF Печати

Knowledge Center за потребите на Општина Струмица во партнерска соработка со Фондацијата Отворено Општество - Македонија, како дел од локалната Стратегијата за млади 2015-2020 на општина Струмица,  со Акциски план за млади 2015-2017 година, во рамките на проектот „Поддршка на старт ап бизниси за млади објавува :


ЈАВЕН ПОВИК

за 

пријавување на кандидати за учество на едукативни обуки за млади

за реализација на проектот „Поддршка на старт ап бизниси за млади

 
Претставници од општина Струмица на работилница во Крушево PDF Печати

Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија се одржува втората работилница на тема „Развој на стратешка рамка” од 30 август до 1 септември 2016 година во хотелот Монтана Палас во Крушево. На работилницата учествуваат институциите од областа на културата,општинските администрации претставници на граѓанските организации и Советите на општините: Струмица, Струга и Центар.

 
Се менува покривната конструкција на училишната зграда во Дабиле PDF Печати

Во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ Дабиле извршени се неколку подготвителни активности за успешен старт на новата учебна година. Според изјавата на директорот на ова училиште, Зоран Христовски, реализирани се активности на генерално чистење на сите училници и простории во училишната зграда, извршено е обелување на ѕидовите на училниците и ходниците, како и дезинфекција, дезинсекција и дератизација на училниците и другите училишни простории.

 
Се гради водоводната линија за потребите на прочистителната станица и индустриската зона – Сачево PDF Печати

Деновиве работна група од ЈПКД „Комуналец“ Струмица ги започна градежните активности за изградба на водоводна линија, наменета за потребите на прочистителната станица која треба да биде изградена во наредниот период како и за индустриската зона – Сачево.

 
«ПочетокПред1234567СледноКрај»

Страница 1 од 7