Публикации
Брошура за грантирани проекти од Општина Струмица за 2015 г. PDF Печати


Центарот на заедницата на општина Струмица, како дел од годишниот план за 2016 г. имаше предвидено изработка на двојазична брошура (македонски и англиски јазик) за активностите на граѓанскиот сектор во периодот јуни-декември 2015 година, а се однесува на проектите и активностите финансирани од Општина Струмица, како дел од годишниот јавен повик за финансирање на проектни идеи од областите ЛЕР и социјална заштита за 2015 година. Изработката на брошурата е поврзана и со стратешките документи на Општина Струмица, и тоа со Стратегија за соработка со граѓанскиот сектор 2015-2020 г., а е изработена со финансиска поддршка на Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Документот може да го преземете овде: broshura-za-grantirani-proekti-od-opshtina-strumitsa-za-2015-g

 
Стратегија за сoцијална заштита на своите граѓани 2015-2020 PDF Печати


На овој линк може да ја прочитате Стратегијата за социјална заштита на своите граѓани 2015-2020 Strategija Socijala Strumica

 
Стратегија за развој на образованието 2015-2020 PDF Печати


На овој линк може да ја прочитате Стратегијата за развој на образованието 2015-2020 Strategija obrazovanie Strumica

 
Стратегија за соработка со граѓанскиот сектор 2015-2020 PDF Печати


На овој линк може да ја прочитате Стратегијата за соработка со граѓанскиот сектор 2015-2020 Strategija NVO Strumica

 
Стратегија за млади на општина Струмица 2015-2020 г. PDF Печати


На овој линк може лик може да ја прочитате Стратегијата за млади на општина Струмица Strategija Mladi Strumica