Месец: м.г

Home / 2022 / декември
Буџетот на општина Струмица за 2023 година изнесува 1.642.012.000 денари
Напис

Буџетот на општина Струмица за 2023 година изнесува 1.642.012.000 денари

Советот на општина Струмица на денешната 18-та седница го усвои Буџетот за 2023 година.Вкупниот буџет изнесува 1.642.012.000,00 денари, од кои основниот буџет изнесува 805.098.000,00 денари,...

Учениците од СОУ „Никола Карев“ изработија шкафчиња за учениците од ООУ „Никола Вапцаров“
Напис

Учениците од СОУ „Никола Карев“ изработија шкафчиња за учениците од ООУ „Никола Вапцаров“

Струмица е пример за целата држава за тоа како се воспоставува силна соработка помеѓу Општината со сите училишта. Учениците и професорите од дрвно-преработувачката струка на...

Вчера во Скопје во организација на Младинскиот културен центар беше одржан национален настан за вмрежување на Локалните економско – социјални совети
Напис

Вчера во Скопје во организација на Младинскиот културен центар беше одржан национален настан за вмрежување на Локалните економско – социјални совети

Вчера во Скопје, во организација на Младинскиот културен центар од Битола, а во соработка со партнерски организации од Гостивар, Струга, Тетово, Кавадарци и Свети Николе,...

Европратеникот Илхан Ќучук во посета на Струмица
Напис

Европратеникот Илхан Ќучук во посета на Струмица

Европратеникот и известувач за Северна Македонија во Европскиот парламент, Илхан Ќучук денеска престојуваше во работна посета на општина Струмица и ја предводеше повеќечлената делегација од...

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на наставата на турски јазик
Напис

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на наставата на турски јазик

Почитувани сограѓани од турската заедница, 21 Декември е Ваш ден, ден кога пред 78 години започнала наставата на турски јазик во земјава, а веќе деценија...

Започна реконструкцијата на основното музичко училиште „Боро Џони“
Напис

Започна реконструкцијата на основното музичко училиште „Боро Џони“

Градоначалникот Костадин Костадинов со соработниците и членови на Советот, денеска извршија увид во започнатата реконструкција на основното музичко училиште „Боро Џони“ во придружба на директорката...

Претставници од општина Струмица на завршен настан од проектот „Јакнење на мултиетничката соработка во општините“
Напис

Претставници од општина Струмица на завршен настан од проектот „Јакнење на мултиетничката соработка во општините“

Со музички изведби, изложбени паноа и панел дискусија за дванаесет годишните активности од проектот „Јакнење на мултиетничката соработка во општините“, во Скопје се реализираше завршен...