Решение за свикување на четириесет и деветтата седница на Советот на општина Струмица

Решение за свикување на четириесет и деветтата седница на Советот на општина Струмица

Совет на општина Струмица, Бр.08-4830/1, 29.07.2021 год. Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02) и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам: Решение за свикување на четириесет и деветтата седница на Советот на општина Струмица Ја...

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД НАСЕЛБАТА СОФИЛАР

Општина Струмица апелира до граѓаните од населбата Софилар да одговорат на повикот од Управата за имотно правни работи – Министерство за финансии, за присуство на расправа за да се изјаснат во постапката за експропријација на улиците број 1 и 2 (во близина на затворот). Од суштинско значење е завршувањето на овој процес за да може ВЕДНАШ да се започне со...

Општина Струмица ја одбележа девет годишнината од големиот пожар

Денес се навршуваат девет години од оној 23 јули 2012 година, кога големиот  пожар предизвикан од човечки фактор, а кој избувна на струмичкиот рид, над периферијата од градот, беше причина четворица граѓани трагично да го загубат својот живот. Струмица вечно ќе ги памети имињата  на браќата Блажо Стојков и Пено Стојанов од Рич, Мите Ѓоргиев од Струмица и Војо Гркљанов...

Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод празникот Курбан Бајрам

Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод празникот Курбан Бајрам

Почитувани сограѓани од исламска вероисповед, Курбан Бајрам, еден од двата најголеми празника во исламската вера, и годинава е убава можност за сите Вас, да останете верни на духовната традиција и да ги покажете на дело љубовта, разбирањето и милосрдието како највисоки човекови вредности. Овој Ваш празник како олицетворение на солидарноста, нека ве води кон остварувањето на Вашите цели, а тоа...