Јавен повик за граѓански организации за поднесување предлог проекти во рамки на регионалната програма за локална демократија во Западен балкан (ReLOaD)

undp logoeu logoРегионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD) е финансирана од Европската унија и ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во шест земји/територии од Западен Балкан. Проектот ќе трае до јануари 2020 година и ќе има за цел јакнење на партиципативната демократија и процесите за интеграција на земјите од Западен Балкан во Европската Унија преку јакнење на граѓанското општество за негово активно учество во процесот на донесување одлуки.
Целосниот текст од објавата и останатата документација може да ги симнете од линковите во продолжение:
 
1. Објава на јавниот повик - Струмица (doc) - линк
2. Aнекс 1 - Предлог проект (docx) - линк
3. Анекс 2 - Предлог буџет (xlsx) - линк
4. Анекс 3 - Логичка рамка (doc) - линк
5. Анекс 4 - План на активности и видливост (doc) - линк
6. Анекс 5 - Формулар со административни податоци (doc) - линк
7. Анекс 6 - Формулар со финансиски податоци (docx) - линк
8. Анекс 7 - Изјава за подобност (docx) - линк
9. Анекс 8 - Изјава за двојно финансирање (docx) - линк
10. Анекс 9 - Листа за проверка (doc) - линк
11. Анекс 10 - Насоки (doc) - линк
12. Најчести недоследности од минатиот јавен повик (docx) - линк
13. ЧПП_mk (docx) - линк
© 2005-2019 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544