Во ООУ„Видое Подгорец“ го најавија доаѓањето на пролетта и ги одбележаа Денот на екологијата и Светскиот ден на лицата со Даунов синдром

Со низа активности стручната служба на основното општинско училиште „Видое Подгорец” од Струмица, денеска, во соработка со I-во Б одделение, го најавија доаѓањето на пролетта и го одбележаа Денот на екологијата, како и Светскиот ден на лицата со Дауновиот синдром.Се зборуваше за различностите и нивното прифаќање, а потоа заеднички изработија пролетна слика со своите отпечатоци, упатувајќи порака дека секој од нив е различен, ама сите заедно создаваат прекрасна слика. Исто така децата ги изработија првите пролетни цвеќиња. На нив имаше испишано порака ДЕЦАТА И ПРИРОДАТА СЕ НАШАТА ИДНИНА. ДА ГО СОЧУВАМЕ ДОБРОТО ВО НИВ. Беше изведено пролетно дефиле, а изработките беа поделени низ струмичкиот булевар на случајни минувачи.