Општина Струмица ја одбележа 116-годишнината од загинувањето на Гоце Делчев

Пред споменикот кој што го носи неговото име, општина Струмица со пригодна свеченост, денеска ја одбележа 116-годишнината од загинувањето на апостолот на македонското револуционерно движење Гоце Делчев. За животот и делото на најголемиот македонски син, зборуваше градоначалникот Коста Јаневски. „Загина Гоце Делчев, загина апостолот на македонското револуционерно движење“.