Втора година по ред се обезбедени бесплатни училишни униформи за првоодделенците

Home / Вести / Втора година по ред се обезбедени бесплатни училишни униформи за првоодделенците
Втора година по ред се обезбедени бесплатни училишни униформи за првоодделенците

Вкупно 628 ученици од прво одделение во општинските основни училишта добија училишни униформи. Средствата во висина од 650 илјади денари се обезбедени од буџетот на општина Струмица. Уште една мерка на градоначалникот Коста Јаневски која го помага домашниот буџет на родителите на првачињата, а се спроведува втора година по ред. Со униформите децата изгледаат прекрасно и уредно, им помагаат да се сконцентрираат на наставните програми, да имаат подобар успех во учењето и јас тоа од се срце им го посакувам.