Пливање

Пливање

Пливачко Нуркачки Ватерполо Клуб ДЕЛФИНА
Формиран: 1998 година
Членови: 130 деца (машки и женски)
Тренери: Виктор Баџуков
Телефон за контакт: 078 384 007

Пливачко нуркачки ватерполо клуб Делфина активно зема учество во државната лига при Федерацијата за Пливачки Спортови. Се натпреварува екипно и поединечно.
Секоја година зема учество во детскиот маратон во Охрид-долг 3,5 километри.Тренинзите ги одржуваат на отворен базен при комплексот АРМ, во летниот период, а зимскиот период во затворениот базен во Бања Банско колку што дозволуваат условите.