Пинг понг

ПИНГ – ПОНГ

ПИНГ-ПОНГАРСКИ КЛУБ СТРУМИЦА

Формиран: 1974 год.

Прв претседател: Бранко Каракашев

Прв секретар: Костадин Манолев
Тренери: Никола Ивановски – диплома Бадија 1976 година, Живко Голубовски – од 1974-1984 година, Киро Велков – диплома Бадија 1983 година, Катерина Атанасова – факултет – диплома за пинг-понг – Софија Бугарија од 2004 година, Киро Велков тренер од 1981 година, па до ден денес тренер на машка и женска екипа.

Прва машка екипа од 1975 година
Играчи: Живко Голубовски, Никола Ивановски, Митко Киров, Симе Трајков, Ѓорѓи Ѓотев, Ѓорѓи Поцков, Кирил Тошев, Горан Тошев, Ристо Танушев

Најуспешен сениор играч прогласен во минатиот век
Горан Тошев – Плакета од општина Струмица.

Најуспешен пионер-младинец: Петар Митков
Државен првак пионер:
I место поединечно: 2002, 2003, 2004 година
I место двојки: 2002, 2003, 2004 година
I место екипно: 2003 година

Државен првак младинец:
I место поединечно 2005, 2006 година
I место двојки 2005, 2006 година
I место мешани двојки 2004, 2005 година
I место гол 8 – без пораз.

Петар Митков
Прв играч во младинска конкуренција и член на младинска репрезентација на Македонија. Олимписки кандидат и член на МОК – како млад перспективен и талентиран пинг-понгар на Македонија. Потпишан договор со МОК за добивање стипендија.

Учество на Европско првенство:
2001 година Терни – Италија
2003 година Нови Сад – Србија

Учество на Балканско првенство:
2001 година Лутраки – Грција
2002, 2003 година Истамбул – Турција
2004 година Бања Лука – Република Српска
2005 година Истамбул – Турција.

Женска екипа

Формирана: 1981 година
Први играчи: Софија Стојкова, Билјана Ристова, Славица Кљанкова, Никица Годева, Валентина Годева

Тренери: Киро Велков, Никола Ивановски
Успеси: од 1981 година па до денес 2006 година се натпреварува во единствената прва лига на Македонија.
Успеси сениорки екипно II место 1995 година

Државни првенства:
Успеси во пионерки – младинки.
пионерки екипно: 1 место 1999 год, 2000 година
младинки екипно: 1 место 2001 год, 2002 год, 2003 година
поединечно: 1 место пионерки Атанасова Антонија 2000 година
двојки: 1 место
мешани двојки: 1 место.

Најуспешни пионерки – младинки од 1989 – 1992 год

Татјана Атанасова
Катерина Атанасова
Македонка Ѓорѓева

Најуспешни пионерки – младинки од 1998 – 2005 год.
Ани Ивановска