Велосипедизам

Велосипедизам

ВЕЛОСИПЕДСКИ КЛУБ ” СТРУМИЦА”

Првиот велосипедски клуб во Општина Струмица е формиран 2012 година со цел унапредување на велосипедизмот како спорт и рекреација и подигање на велосипедската култура.

Член на Велосипедската федерација на Македонија од 2012 година.

Клубот се натпреварува во официјалното велосипедско првенство на Македонија организирано од страна на Велосипедската Федерација на Македонија.

Тренер: Марјан Петровски (селектор на велосипедската репрезентација на Македонија)

Претседател: Дејан Џингарски

контакт: contact@vkstrumica.com
веб страна: www.vkstrumica.com

фејсбук: www.facebook.com/vkstrumica