Категорија: Огласна Табла

Home / Огласна Табла
Напис

КОНКУРС за учество на обуки

Фондација ЦЕЕД Македонија објавува конкурс за учество на жени од Општина Струмица на обуки за развој на следниве вештини и знаења: Развој на бизнис идеја и бизнис план, Претприемништво и менаџерски вештини, Дигитален маркетинг, онлајн продажба и употреба на дигитални технологии. Обуките се спроведуваат како дел од проектот на UN Women “Промовирање на родово-одговорни политики...

Напис

Одлуки и формулари за неспроведување на стратегиски оцени

Одлуките и формуларите може да се видат, преземат од следниве линкови: 1. Одлука за неспроведување за УП за село Муртино – линк 1.1 Формулар за СЕА, за УП за село Муртино – линк 2. Одлука за неспроведување за УП за село Баница – линк 2.1 Формулар за СЕА, за УП за село Баница – линк...

Четврта буџетска форумска сесија
Напис

Четврта буџетска форумска сесија

Четвртата форумска сесија ќе се одржи на ден 30.11.2021 година (вторник) во 18:00 часот во ДОМ на АРМ (Голема Сала). Втората буџетска форумска сесија е во реализација на програмата Форуми во заедницата – Буџетски форум во Општина Струмица 2021/2022 година. Документи: Покана – линк (.pdf) Агенда – линк (.pdf)

Одлука за организирање јавна анкета, јавна презентација, решение за комисија, соопштение
Напис

Одлука за организирање јавна анкета, јавна презентација, решение за комисија, соопштение

Одлука за организирање јавна анкета и јавна презентација за изработка на Урбанистички план за село Просениково, општина Струмица – ЛИНК Решение за формирање на Комисија за спроведување на јавна анкета и јавна презентација за изработка на Урбанистички план за село Просениково, општина Струмица – ЛИНК Соопштение за организирање јавна анкета и јавна презентација за изработка...

Втора буџетска форумска сесија
Напис

Втора буџетска форумска сесија

Втората форумска сесија ќе се одржи на ден 19.11.2021 година (петок) во 18:00 часот во ДОМ на АРМ (Голема Сала). Втората буџетска форумска сесија е во реализација на програмата Форуми во заедницата – Буџетски форум во Општина Струмица 2021/2022 година. Документи: Покана – линк (.pdf) Агенда – линк (.pdf)

Писмен извештај за праг на информирање на граѓаните на општина Струмица за наредните денови
Напис

Писмен извештај за праг на информирање на граѓаните на општина Струмица за наредните денови

Во врска со настанатата состојба со загадувањето на воздухот во  агломерација на град Струмица, надминување на прагот на информирање за суспендирани честички со големина до 10 микрометри PM10 (2 последователни дена на 14.11.2021 и 15.11.2021 )  Ве известуваме дека е потребно информирање на граѓаните  согласно Акциониот план за подобрување на воздухот со  објавање на текстот...

Покана за прва форумска сесија во петок во 18.00 часот (поранешен дом на АРМ)
Напис

Покана за прва форумска сесија во петок во 18.00 часот (поранешен дом на АРМ)

Ве покануваме на Првата форумска сесија што ќе се одржи на ден 12.11.2021 година (петок) во 18:00 часот во ДОМ на АРМ (Голема Сала). Првата буџетска форумска сесија е во реализација на програмата Форуми во заедницата – Буџетски форум  во Општина Струмица 2021/2022 година. Документи: Покана – линк (.pdf) Агенда – линк (.pdf)  

Одлука за организирање јавна анкета, јавна презентација, решение за комисија, соопштение
Напис

Одлука за организирање јавна анкета, јавна презентација, решение за комисија, соопштение

Одлука за организирање јавна анкета и јавна презентација за изработка на Урбанистички план за село Муртино, општина Струмица – ЛИНК Решение за формирање на Комисија за спроведување на јавна анкета и јавна презентација за изработка на Урбанистички план за село Муртино, општина Струмица – ЛИНК Соопштение за организирање јавна анкета и јавна презентација за изработка...

Писмен извештај за праг за информирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови
Напис

Писмен извештај за праг за информирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови

Во врска со настанатата состојба со загадувањето на воздухот во  агломерација на град Струмица, надминување на прагот на информирање за суспендирани честички со големина до 10 микрометри PM10 (2 последователни дена на 06.11.2021 и 07.11.2021 )    Ве известуваме дека е потребно информирање на граѓаните  согласно Акциониот план за подобрување на воздухот со  објавање на текстот...