Category: <span>Препораки до граѓаните</span>

Home / Препораки до граѓаните
Достава на писмен извештај за праг за информирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови
Post

Достава на писмен извештај за праг за информирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови

Во врска со настанатата состојба со загадувањето на воздухот во  агломерација на град Струмица, надминување на прагот на информирање за суспендирани честички со големина до...

Post

Соопштение за Прекинување на прагот на алармирање во град Струмица

Почитувани , Ве информираме дека согласно податоците од ДАМСКВ на ден 04.01.2024 година, среднодневните концентрации на РМ10 се под дефинираниот праг на алармирање од 150...

Достава на писмен извештај за праг за алармирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови
Post

Достава на писмен извештај за праг за алармирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови

Во врска со настанатата состојба со загадувањето на воздухот во агломерација на град Струмица, надминување на прагот на алармирање за суспендирани честички со големина до...

Post

Соопштение за Прекинување на прагот на алармирање во град Струмица

Почитувани , Ве информираме дека согласно податоците од ДАМСКВ на 22.12.2023 година, среднодневните концентрации на РМ10 се под дефинираниот праг на алармирање од 150 µg/m3...

Достава на писмен извештај за праг за алармирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови
Post

Достава на писмен извештај за праг за алармирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови

Во врска со настанатата состојба со загадувањето на воздухот во агломерација на град Струмица, надминување на прагот на алармирање за суспендирани честички со големина до...

Достава на писмен извештај за праг за информирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови
Post

Достава на писмен извештај за праг за информирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови

Во врска со настанатата состојба со загадувањето на воздухот во  агломерација на град Струмица, надминување на прагот на информирање за суспендирани честички со големина до...

Достава на писмен извештај за праг за информирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови
Post

Достава на писмен извештај за праг за информирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови

Во врска со настанатата состојба со загадувањето на воздухот во  агломерација на град Струмица, надминување на прагот на информирање за суспендирани честички со големина до...

Известување за изведба на градежни работи на магистралниот пат А4 Струмица – Дабиље
Post

Известување за изведба на градежни работи на магистралниот пат А4 Струмица – Дабиље

Се известуваат граѓаните дека деновиве отпочнуваат градежни работи за реконструкција на дел од магистралниот пат А4, на делницата Струмица – Дабиле. Поради тоа, сообраќајот на...

На две локации во градот се поставени пластикомати
Post

На две локации во градот се поставени пластикомати

Општина Струмица набави  интегриран систем за рециклирање кој се состои од безконтактни електронски картички и терминална опрема: уреди за рециклирање на отпад преку кои на...

Ќе се врши трето прскање против возрасни комарци и ларвицидна дезинсекција
Post

Ќе се врши трето прскање против возрасни комарци и ларвицидна дезинсекција

Се известуваат граѓаните дека согласно направениот план на активности за третото прскање против возрасни комарци и ларвицидна дезинсекција, истото во Општина Струмица ќе се изврши...