Градоначалникот Костадин Костадинов, вечерва, присуствуваше на отворањето на изложбата „Богатство што треба да се види“

Градоначалникот Костадин Костадинов, вечерва, присуствуваше на отворањето на изложбата „Богатство што треба да се види“

Градоначалникот Костадин Костадинов, вечерва, присуствуваше на отворањето на изложбата „Богатство што треба да се види“ на зографот Григориј Пецанов од Струмица. Во изложбениот салон на НУ ,,Завод и Музеј” изложени се икони од 19 век.

Изложбата е организирана во рамките на манифестацијата „Струмица град на културта 2021 година”.